Arriba la calor, i a tots ens encanta remullar-nos, ja sigui a la platja o a una piscina, però ens entusiasmen oi els primers banys? Per què?  Bàsicament per pal·liar les altes temperatures pròpies d’aquesta estació. Però el clor de les piscines és l’enemic públic de la nostra pell?

El clor s’utilitza a la majoria de les piscines per tal de mantenir l’aigua lliure de fongs i bactèries. El problema és que per mantenir desinfectada aquestes grans quantitats d’aigua cal també elevades dosificacions de clor.

El pH de l’aigua és més alt que el de la pell, sobretot quan s’hi afegeix el clor. Per tant, acostuma a ressecar-se i a irritar-se. Una altra cosa que ens acostuma a passar és que se’ns tornen els ulls vermells si els obrim a sota l’aigua. Per això és superbàsic que després del bany, ens acostumem a dutxar-nos d’inmediat per tal de retirar el clor de la nostra pell.

I les pells més delicades es veuen encara més afectades! El clor pot alterar i inclús eliminar la capa protectora de la pell, provocant:

  • picor
  • vermellor
  • o l’aparició d’un brot de dermatitis

Per tant, tal i com dèiem anteriorment cal evitar els efectes del clor, per això és important dutxar-se prèviament abans de submergir-se a la piscina, per tal d’eliminar cosmètics que podem dur i que poden reaccionar amb el clor. I sobretot, a part de la dutxa posterior al bany, també és recomanable, aplicar una crema hidratant, que contrarresti els efectes no desitjats de l’aigua de la piscina. Només així la nostra pell recuperarà la seva salut i la sentirem fresca en tot moment. Ara bé, les persones amb la pell atòpica cal que prenguin majors precaucions, o nedin al mar.

Des de Mayka també us volem recomanar aquest oli facial que s’ha desenvolupat especialment per a pells sensibles i amb carència de lípids o d’hidratació. Conté lípids botànics derivats de les ametlles, nous de macadàmia, i altres que promouen la capacitat de regeneració de la pell de forma natural. Recupera la lluminositat, la suavitat i l’elasticitat del teu rostre amb el Moisturizing Face Oil de Babor!